Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Novel·la Barcelonina amb solera

26 octubre 2012 Sense Comentaris

Josep Maria Espinàs (Barcelona, 1927) és un escriptor polifacètic que compta amb un públic ampli i fidel. La seva creació literària, amb una vuitantena de llibres publicats, abasta des de la novel•la, la crònica de viatges, passant per les obres d’interès cívic, els llibres reportatge, els volums de memòries i el gruix ingent d’articles periodístics publicats durant més de 20 anys als diaris Avui i El Periódico.

En ple franquisme és un dels impulsors del moviment de la Nova Cançó, i un dels fundadors dels Setze Jutges. A partir de 1990 comença a publicar la seva Obra Completa a edicions La Campana, segell del qual és cofundador. Té obra traduïda a l’alemany, l’anglès, el castellà, l’èuscar, l’hebreu, l’italià, el japonès, el neerlandès, el portuguès i el txec.

La seva trajectòria ha estat amplament guardonada, amb premis com el Joanot Martorell (1953) per la seva primera novel•la Com ganivets o flames (1954), el Víctor Català (1958) per Variétés (1959), el Premi Nacional de Cultura (1995) en la modalitat de periodisme escrit, o el Lletra d’Or (2006) pel llibre de viatges A peu per Mallorca (2005). L’any 2002, als seus 75 anys, rep el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona, en reconeixement a la seva trajectòria.

(informació extreta del web de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana)

A la biblioteca El Carmel hi podeu trobar un gran assortit de la bibliografia d’en Josep M. Espinàs, però volem destacar un parell de títols amb solera:

Com ganivets o flames, 1954. Premi ‘Joanot Martorell 1953’  i El gandul, 1955. Ambdues obres van ser publicades per l’Editorial Selecta i tenen en comú el regust de les novel•les que parlen d’una Barcelona de la postguerra, amb uns personatges peculiars que deixen passar la vida tot esperant que passi quelcom que els millori l’existència.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.