Inici » Destacat, General, Gènere negre, Novetat

Club de lectura de novel·la negra. Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró

10 octubre 2012 Sense Comentaris

Un curs més, tornen els dimarts negres i criminals amb el club de lectura de novel·la negra de la biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró.  Aquest club combina la lectura de grans clàssics del gènere amb el descobriment de nous autors. En un ambient distès, els assistents podran fer-se una idea de l’itinerari que està emprenent  la novel·la negra contemporània.

Protagonitzaran el club d’aquest any, lectures del segle passat com ara El caso de los bombones envenenados d’Anthony Berkeley o Un extraño en mi tumba de Margaret Millar i la producció més recent d’autors com Teresa Solana, Claudia Piñeiro, Víctor del Árbol o Leonardo Padura.

El club de lectura presta una atenció especial a  la producció de gènere negre de  la nostra ciutat. Per aquest fet, en edicions anteriors, hem comptat amb la presència d’autors  com ara Cristina Fallarás o Carlos Zanón.

És habitual també que tant el club com la biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró es vinculin amb les activitats que formen part de la BCNegra, el festival de novel·la negra de Barcelona que es celebra cada febrer. Cada edició, convidem un conegut autor i, més endavant, ja us avançarem els propers escriptors convidats.

Paco Camarasa, llibreter i reconegut especialista del gènere negre és el conductor d’aquest club de lectura, una de les trobades entorn a la novel·la negra i policíaca de més èxit a Barcelona.

Les tertúlies es complementen amb activitats diverses que organitza la biblioteca amb l’objectiu de dinamitzar el seu fons especialitzat en gènere negre. La més propera, dins d’aquest mes d’octubre, serà el mini-cicle “Crims i gastronomia mediterrània”, dos xerrades entorn la presència dels gourmets en el món detectivesc mediterrani, on Àlex Martín Escribà (professor de la Universitat de Salamanca i especialista en gènere negre) i Sebastià Bannasar (periodista i escriptor) ens parlaran d’autors com Petros Márkaris, Manuel Vàzquez Montalbán o Georges Simenon.  Novel·la negra per a tots els gustos!

 

 

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.