Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… No llames a casa

19 octubre 2012 Sense Comentaris

No llames a casa/Carlos Zanón. Barcelona: RBA,2012

Novel·la negra barcelonina i actual, situada sobretot pel Guinardó i els volts del Passeig Maragall, una zona literàriament força deixada de banda.

Tenim dues línies argumentals que després es creuaran.

Per una banda el grup format per Bruno, Raquel i Cristián, que es dediquen a l’extorsió. Vigilen hotels de cites, apunten les matricules i amb això truquen a un dels implicats demanant diners a canvi de no fer una trucada que ho destapi tot.

Per l’altra banda tenim a Max, un home que de casat mantenia una aventura amb Merche (també casada) i ara de divorciat també, ella però segueix casada, i es van veient en hotels i locals per parelles.

Acaben sent caçats per la banda Bruno-Cristián-Raquel i Max rep una trucada demanant-li calés. Max veu en aquesta trucada la manera perfecta que Merche acabi amb el seu matrimoni i estigui amb ell a temps complet. Enlloc de refusar pagar decideix oferir diners perquè els xantatgistes ho destapin.
I ho fan, i li expliquen al marit, i aquest ho descobreix, i aleshores ja en Max decideix que ha de fer alguna cosa més expeditiva per treure d’enmig el marit i quedar-se amb Merche. I per això li resulta útil la coneixença de la banda, gent disposada a fer quasi de tot per diners.
Un llibre recomanable, ben trabat, amb molt bon ritme quan aconsegueix arrencar i un final que deixa glaçat.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.