Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

Aquest mes llegim a… Use Lahoz

8 octubre 2012 Un Comentari

Aquest mes d’octubre, encetem el nou curs del Club de Lectura de Novel·la Barcelonina amb l’obra Los Baldrich, de l’escriptor Use Lahoz (Barcelona, 1976).

Es tracta de la segona novel·la de l’autor, la primera va ser Leer del revés (2005), una obra realista ambientada al Madrid actual. En canvi, a Los Baldrich seguim la història d’una família de la burgesia catalana de la Barcelona de posguerra.

En paraules de l’autor, extretes d’un xat literari organitzat amb motiu de la Feria del Libro 2009: “Mi novela es una saga clásica con un narrador moderno y que cuenta una historia que puede conmover, creo que si te enfrentas a ella con la mitad de intensidad con que la he escrito, te puede enganchar, ojalá“.

En aquesta mateixa trobada també reflexiona sobre la tria de Barcelona com a escenari de l’obra: “creo que el sueño industrial de Jenaro Baldrich no podía darse en otra ciudad, lo consideraba el enclave perfecto para desarrollar un imperio téxtil con ínfulas de quimera y sueños de cosmopolitismo“.

Posteriorment ha publicat La estación perdida (2011) on relata els canvis patits a Espanya durant la segona meitat del segle XX mitjançant uns antiherois forçats a l’emigració. I aquest 2012 s’ha estrenat en el terreny juvenil amb l’obra Volverán a por mí, escrita en col·laboració amb el també escriptor Josan Hatero, i amb la qual han guanyat el Premio la Galera Jóvenes Lectores 2011.

També ha cultivat la poesia en títols com Envío sin cargo (2007) i A todo pasado (2010), obres en les quals revisa en clau poètica la memòria, l’experiència, el primer amor i l’últim desamor.

Com sempre i per acabar, us oferim a un clic la guia que hem compartit al Club de Lectura sobre Los Baldrich i us animem a llegir la novel·la!

One Comment »

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.