Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Barcelones

1 octubre 2012 Sense Comentaris

Barcelones/ Manuel Vázquez Montalbán. Barcelona: Empúries, 1999

Manuel Vázquez Montalbán va néixer a Barcelona un 27 de juliol de 1939. Va conrear varis generes com novel•la, poesia, assaig i fins i tot gastronomia. Va guanyar molts premis, entre els quals cal destacar el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles l’any 1995. Va morir el 18 d’octubre de 2003 a Bangkok.

Tot i que a nivell literari destaca la creació de novel•les que protagonitza el detectiu Pepe Carvalho, aquest cop volem ressenyar l’assaig Barcelones del 1987.

En aquest llibre, Vázquez Montalbán vol donar cabuda a les diferents realitats de la ciutat, cosa que provoca que parli no de Barcelona, sinó de Barcelones. Dins del llibre se’ns parla dels límits de la ciutat, l’origen mític, les seves muntanyes, l’evolució arqueològica de la ciutat, el desenvolupament urbanístic,les formes d’oci,les onades migratòries, la gastronomia local, les estàtues i els períodes de la República, la Guerra Civil, el franquisme, la transició i els Jocs Olímpics.

En definitiva, es tracta d’un llibre que tot i no ser exhaustiu si que tracta molts temes que permetran que tinguem nous coneixements de Barcelona

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.