Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

LA BIBLIOTECA EL CARMEL recomana … Novel•la barcelonina amb Solera

21 setembre 2012 546 views Sense Comentaris

Retrat de Pere Coromines i Montanya realitzat per Ramon Casas.

Pere Corominas i Montanya (1870-1939), fou un escriptor, polític i economista català. Pare del filòleg Joan Coromines i Vigneaux.

Llicencitat en Dret perla Universitatde Barcelona, s’afilià a la Unión Republicana. Durant la seva joventut, i degut a la seva col·laboració amb la Revista Avenç,  va mantenir contactes amb grups catalanistes, republicans, modernistes i anarquistes.

El contacte amb aquest darrer grup li propicià que el detinguessin i fos processat, en el famòs procés de Montjuïc. Després de patir una condemna de vuit anys fou exiliat a França.

Ocupa càrrecs a l’Ajuntament de Barcelona i fou director d’El Poble Català, president de la UnióFederalNacionalista Republicana…

El President Macià l’incorporà a la comissió redactora de l’Estatut de Núria i el nomenà Conseller de Justícia i Dret.

La seva bibliografia és:

 Les presons imaginàries (1899)

La vida austera (1908)

Les hores d’amor serenes (1912)

Les gràcies de l’Empordà (1919)

Elogi de la civilització catalana (1921)

Cartes d’un visionari (1921)

A recés dels tamarius (1925)

Les dites i facècies de l’estrenu filantrop en Tomàs de Bajalta, trilogia composta per Silèn (1925), Pigmalió (1928) i Prometeu (1934)

Jardins de Sant Pol (1927)

La mort de Joan Apòstol (1928)

Les llàgrimes de sant Llorenç (1929)

Pina, la italiana del dancing (1933)

Interpretació del vuit-cents català (1933)

Del meu comerç amb Joan Maragall (1935)

El perfecte dandi i altres contes (1940)

 

De les quals en podreu trobar algunes en el catàleg dela Xarxade Biblioteques de Barcelona. A la biblioteca d’El Carmel-Juan Marsé, trobareu:

 

Les dites i facècies de l’estrenu filantrop en Tomàs de Bajalta, trilogia composta per Silèn (1925), Pigmalió (1928) i Prometeu (1934)

Pina, la italiana del dancing (1933)

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.