Inici » Destacat, Novetat, Poesia

Autor del mes: Ana Merino (i 3a part)

25 setembre 2012 Sense Comentaris

Fins al dia d’avui, Ana Merino ha publicat amb èxit dos poemaris més que l’han confirmat ja no com una promesa, sinó com un dels més ferms valors de la poesia espanyola actual: Compañera de celda (2006) on ironia i desencís s’entrelliguen per mostrar les barreres que la realitat posa a la imaginació; i Curación (2010) on les malalties constitueixen un marc de redempció i acceptació del jo, i que li ha valgut un accèssit al Premi Gil de Biedma.

Darrerament, Ana Merino s’ha llençat a més a la creació d’obres de literatura infantil, com la novel·la juvenil El hombre de los dos corazones (2009) o el poemari infantil Hagamos caso al tigre (2010) en col·laboració amb l’il·lustrador i creador de còmics Max.

Susan Smith Nash sobre la poesia de l’Ana Merino

«Els poemes [de l’Ana Merino] es caracteritzen pel seu llenguatge senzill i la seva càrrega. La tria dels mots és subtil, ja que apleguen el tacte, el gust i l’olor de les interaccions quotidianes, i la tristesa, la nostàlgia i l’alegria d’una consciència que s’adona del seu aïllament i la seva connexió amb els altres».

“Cell mate.” a World Literarure Today. 2008. nº 6, Vol. 82, november/december.

Poesia d’Ana Merino a les Biblioteques de Barcelona

Recursos en línia sobre l’Ana Merino

  • Poesia d’Ana Merino a A media voz.

< http://amediavoz.com/merino.htm >

  • Entrevista de Félix de la Concha a Ana Merino dins de la sèrie “Portraits in Conversation” – Iowa Digital Library [Castellà]

< http://digital.lib.uiowa.edu/felixdelaconcha/pages.php?record=518 >

  • Lectura de poemes d’Ana Merino des de la Casa-Museu Cervantes (Valladolid) – Youtube.

< http://youtu.be/-qB8HMWGbIk >

  • Projecte de Lectura del poemari infantil Hagamos caso al tigre, d’Ana Merino i Francesc Capdevila “Max” (pdf)

< http://www.anayainfantilyjuvenil.com/catalogos/proyectos_lectura/IJ00275101_9999988132.pdf >

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.