Inici » Autor del mes, Destacat, Novetat, Poesia

Autor del mes: Ana Merino (1a part)

4 setembre 2012 Sense Comentaris

Ana Merino (Madrid, 1971) tot i néixer a Madrid ha viscut llargues temporades a Lleó durant la seva infància. A més, es troba estretament vinculada a dos importants homes d’aquesta ciutat: son pare, l’escriptor i poeta José María Merino; i el seu marit, el pintor Félix de la Concha.

Des de molt petita, el seu pare l’inculcà l’amor per la literatura, desenvolupant un especial interès pels còmics, afició que mai no ha abandonat i que desenvoluparà acadèmicament.

Es llicencià en Història Moderna i Contemporània a la Universidad Autónoma de Madrid el 1995. En acabar la carrera, marxa cap a Ohio, als EUA on estudià un màster en Literatura Espanyola i imparteix classes en el departament d’espanyol de l’Ohio State University. Es doctorà en Història i Teoria del Còmic a la Universitat de Pittsburgh amb una tesi sobre el còmic en el món hispanoamericà i les seves projeccions culturals i ideològiques; camp en el qual ha esdevingut referència i sobre el qual ha publicat nombrosos articles i monografies. Actualment resideix als EUA amb el seu marit, on és professora d’escriptura creativa en llengua espanyola a la Universitat d’Iowa.

Abans de marxar cap els EUA, Ana Merino publicà el seu primer poemari, Preparativos para un viaje (1994) pel qual rebria el premi Adonis amb 23 anys. En ell ja s’observen els trets més característics de la seva poesia: un llenguatge directe i una volguda ingenuïtat narrativa, una ambientació realista amb un fort component oníric i una temàtica que tracta temes més quotidians com ara la infància, o el cosmopolitisme, però també l’existencialisme, el desamor, la frustració o la melangia.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.