Inici » Destacat, Etapes, General, Itineraris literaris, Novetat

Itineraris brossians VI

22 juny 2013 Sense Comentaris

El cinquè itinerari és a la Plaça Dante s/n, al Parc de Montjuïc.

L’octubre de l’any 1998 es va tancar, després de 32 anys de funcionament, el parc d’atraccions de Montjuïc. Cinc anys després, la part  inferior de l’espai que ocupava aquest parc es convertí en el Jardins Brossa. En el mur de l’esquerra de la porta d’entrada per la plaça Dante, s’hi va reproduir un poema literari. Posteriorment, l’any 2005, gràcies a l’entusiasme compartit per la Fundació Joan Brossa i el centre gestor del Parc de Montjuïc, es pogué enriquir la presència del poeta i donar més coherència al nom dels jardins amb la reproducció d’uns poemes visuals realitzats per Joan Brossa el 1989. Es tracta de dues lletres, la A i la Z, acompanyades de dues figures antropomòrfiques, en planxa de ferro de 2,5 d’amplada, ubicades a la paret de l’antic polvorí, que ara tanca una de les àrees de jocs infantils. (p.81)

MUSICA D’ARPA

Ocell:

Crec que és millor que obris els ulls

I fugis de la meva espatlla.

Aprofita avui per a creuar extensions marines

I encendre’t d’estrelles.

El poeta presenta quinze pantomimes, 1956.

Recordeu que podeu ampliar aquesta informació consultant el llibre Itineraris brossians / [textos: Daniel Giralt-Miracle ; Glòria Bordons]. Barcelona : Fundació Joan Brossa : Ajuntament de Barcelona, 2006 que trobareu a la Biblioteca.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.