Inici » Activitats, Destacat, General, Novetat, Poesia

EXQUISITS 2012. Festival poètic d’estiu de Ripoll

17 juliol 2012 Sense Comentaris

Ripoll tindrà enguany una nova proposta per refrescar les càlides nits d’estiu. Durant set divendres de juliol a setembre es podrà gaudir de la segona edició de l’Exquisits, Festival Poètic d’Estiu de Ripoll. El certamen, que començarà el 27 de juliol amb Lluís Calvo, l’organitza el restaurant el Crocus i l’ Horinal (Obrador de Recitacions i Noves Actituds Literàries).

El festival s’allargarà fins al vuit de setembre i totes les sessions seran a les 21:00 a la plaça Abat Arnuls.

Més informacio a  www.exquisits.us

Programació:

27 de juliol

Lluís Calvo (Saragossa, 1963) és un poeta zelós dels límits, que treballa creuant-los i fent-hi equilibris. La seva obra fa conjectures i les desfà, imagina i especula; no opina i jutja, sinó que pensa i creu. Enguany ha guanyat el premi de la Crítica Serra d’Or pel llibre “Estiula”, un poemari que, gràcies a l’arrelament en l’escenari natural del Ripollès, s’enfila cap al goig de la consciència viva.

3 d’agost

Max Besora (Sant Quirze de Besora, 1980) és un volcà poètic, una veu potent amb un estil obstinat particularíssim. Els versos no els diu, els metralla, i, per sorpresa, penetra, lúcid, en la intimitat. La seva novel·la “Vulcano” recull el caràcter narratiu dels seus poemes i també esdevé un poema, on l’estil fa la cosa; els substantius no necessiten verb per a consolidar substància.

10 d’agost

Nico Roig (Barcelona, 1976) és un músic excel·lent i un lletrista meticulós, irònic, concís i imaginatiu. Gràcies a una personalitat juganera, fa senzills i divertits uns tecnicismes brillants. En el disc “Tonada del genoma humà” presenta unes cançons inclements i tendres alhora, construïdes amb uns esquemes de narració amb sorpresa molt eficients i amb unes estructures musicals de gran profunditat.

17 d’agost

Per commemorar els 50 anys de la mort de Francesc Pujols, hem inclòs aquest acte al festival Exquisits. L’actor Fèlix Pons interpretarà la seva particular visió de “La tardor barcelonina”, una obra curiosíssima que balla entre la novel·la, l’assaig, el quadre de costums i la sàtira més punyent. Llarga vida a Pujols!

24 d’agost

Bikimel (Bellaterra, 1976) és una cantant dolça i esquerpa alhora, amb una veu suau i trencada que dóna una curiosa pàtina de veritat a tot allò que canta; experimentada i innocent a parts iguals.La seva lectura musical de la poesia és tota una joia, una mirada que amplifica els versos, que els fa reverberar en el seu sentit exacte (que no estricte) i els dóna vivor.

31 d’agost

Marçal Font Espí (Badalona, 1980) és un poeta savi, que ha aprofundit la història literària, que coneix i sap valorar els llibres com a fonament i com a objecte, que treballa l’oralitat amb tenacitat i gràcia. Enguany ha estat el campió estatal dels concursos de recitació “Slam poetry”, gràcies a unes peces plenes d’amor i de cinisme, de to clàssic i mesurat, espectacular i alliçonador. Un huracà comunicatiu.

7 de setembre

Francesc Garriga (Sabadell, 1932) és un dels grans mestres vius de la poesia catalana, transmissor d’una sensibilitat punyent, feta d’imatges colpidores per la claredat i il·luminadores per la transcendència.El seu llibre “Ragtime”, que ha guanyat el Premi Cavall Verd, que concedeixen els escriptors mallorquins al millor llibre de poesia ja publicat, és un cant bellíssim (i rigorós) sobre l’experiència humana.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.