Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Etapes, Itineraris literaris

La Felicitat: Etapa 5

17 desembre 2009 Sense Comentaris

Pàg. 217:

“El Cafè Concert Sevilla funcionava des del 15 d’agost de 1908. Van aprofitar l’espai d’una vella taverna i van fer-hi una façana nova d’obra, blanca, andalusa, amb finestres morisques i teuladetes de pati sevillà. Estava situat al mateix Paral·lel, al costat del teatre Gayarre, a la confluència de l’avinguda amb el carrer Nou. A mitja tarda, aquell dia de principis de maig hi havia força animació. Feia uns quants dies de les eleccions municipals i els partidaris del Partit Radical encara hi anaven a celebrar la seva gran victòria.”

Pàg. 224:

“La Nonnita es va quedar de pedra. I aquella familiaritat? En aquella zona del Paral·lel, cada cafè tenia un tipus concret de clientela majoritària. Al Cafè Español, allà al costat mateix, hi havia des de soldats de la caserna de les Drassanes fins a funcionaris, passant per artistes de circ i varietats. També tenia la seva gent el Cafè de la Tranquil·litat, al costat del Soriano: classe obrera, radicals, anarquistes i sindicalistes. El Sevilla era un local molt popular. La majoria de les consumicions, amb dret a espectacle, no valien més d’un ral. Era famós per les colles d’homes solters que hi acudien a buscar dones. ”

El cafè i cinema Español (fotografia de Joan Francès Estorch - AFB)

El cafè i cinema Español (fotografia de Joan Francès Estorch - AFB)Ver La Felicitat – Cinquena parada en un mapa más grande

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.