Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

La ruta de los contrabandistas: Etapa 1

13 juliol 2012 Sense Comentaris

La primera parada de la ruta és l’antic quarter de les Drassanes, on el tinent Bravo tracta d’arribar per buscar ajut després del fracàs de l’alçament contra la República.

Quarter de les DrassanesPàg. 124

Acabaron con ellos en un momento. Tres disparos certeros, uno para cada hombre, milicianos de la CNT con el pañuelo rojo y negro al cuello. Desde el balcón, Bravo trató de ver qué había ante él sin que lo descubrieran. Estaban mucho más cerca de lo que pensaba del cuartel de Atarazanas, lo que quería decir lejos de la barricada que querían rodear. Desde las ventanas del cuartel, perfectamente visibles desde allí, disparaban contra grupos de milicianos que, parapetados precariamente en la calle, se lanzaban adelante con furia, recibiendo cerradas descargas de fusilería.

QUARTER DE LES DRASSANES

Quarter de les DrassanesEn 1972 es va construir sobre les drassanes medievals la Mestrança i Parc d’Artilleria, conegut com el Quarter de les Drassanes. Va ser l’últim focus rebel del alçament del 19 de juliol de 1936,on en un dels atacs va morir l’anarquista Francisco Ascaso i va ser ferit llegument en el pit Buenaventura Durruti. Quan anys més tard va ser abandonat, es va derribar i es van edificar les dependències d la Comandancia de Marina del Sector Naval de Catalunya.

Font del text: MANZONI, Ugo. Barcelona a través del tiempo. Ediciones Amberley: 2010. Font de les imatges: Catàleg de targetes postals de Barcelona A.T.V. Ernesto Boix Felip. Ajuntament de Barcelona 2002. Pàg. 140.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.