Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

La ruta de los contrabandistas: Etapa 0

9 juliol 2012 Sense Comentaris

La ruta de los contrabandistasComencem una nova ruta literària!

El llibre escollit ha estat La ruta de los contrabandistas, una novel·la d’espionatge ambientada a la guerra civil espanyola. La història comença amb l’arribada del ciutadà alemany Manfred Vogel a Barcelona  uns dies abans del cop d’Estat contra la República amb la missió de crear una xarxa d’espionatge. El seu principal contacte és el tinent José Bravo, però tras el fracàs de la sublevació morirà. Aleshores, Vogel decideix utilitzar la seva dona, Eulalia Romà.

La ruta la començarem al antic quarter militar de les Drassanes, seguirem cap l’edifici de la Capitania General, visitarem Casa Cambó i després anirem a l’edifici de la Telefònica de Plaça Catalunya, un cafè mític que ja no existeix, que era el Cafè Oro del Rhin i acabarem a l’Església de la Mare de Déu del Carme, que era un convent de Carmelites.

Sobre l’autorJosé Luis Caballero Fernández

José Luis Caballero Fernández (Albacete, 1950), llicenciat en Ciències de la Informació (especialitat Relacions Internacionals), periodista durant molts anys de la revista Lectures i guionista cinematogràfic, és un viatger incansable a qui li agrada capbussar-se en els escenaris dels seus textos, des dels més sòrdids barris de Barcelona fins al Beirut dels anys setanta. Exescalador, exmilitant comunista i ex altres coses notòriament inconfessables, va treballar per a Mundo Diario, El Correo Catalán i Mundo Obrero. Periodista de la vella escola (per a molts, l’única existent), també ha conreat la narrativa i, sobretot, la novel·la amb quatre títols: Como lágrimas en la lluvia (1996), thriller ambientat a Barcelona i Palma, Las cartas de Antioquía (2005), un viatge a través de la història i el temps fins a la convulsa Jerusalem de fa dos mil·lennis, El espía imperfecto (2009) i La ruta de los contrabandistas (2009).

Font: www.editorialmeteora.com

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.