Inici » Barcelona Cinema, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

La Biblioteca del Carmel recomana… Los cines en Nou Barris de Robert Lahuerta

2 juliol 2012 Sense Comentaris

Los cines en Nou Barris/Roberto Lahuerta Melero. Barcelona: Arxiu Històric Roquetes, 2012

Us volem presentar una novetat per la nostra col·lecció local. Darrerament s’acaba de publicar el llibre  Los cines en Nou Barris de  l’autor Robert Lahuerta . Explica  els 15 cinemes que  van funcionar a Nou Barris.  Tanmateix ens parla d’altres cinemes desapareguts a Barcelona, com eren el  o el Venècia al barri d’Horta

L’autor , membre de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, ha realitzat una exhaustiva recerca històrica sobre el món dels cinemes del districte. Una obra  que  ens parla no només de les diferents sales que han existit al districte, si no també de les pel·lícules que s’hi han filmat i dels actors i actrius de Nou Barris.

Durant la dictadura, en una època de mancances, quan l’oferta d’oci no era l’actual, i en que les comunicacions amb el centre de la ciutat eren molt difícils les pel·lícules van alegrar les vides de molts veïns i veïnes. El cinema actuava com un bàlsam reparador de misèries quotidianes, malgrat que el règim impartia doctrina sense descans perquè el Nodo era un noticiari de compliment obligat abans de començar totes les projeccions. A les sales sempre hi havia reservada una butaca per a la policia «perquè vigilés que no hi hagués escàndols». «Però si no et ficaves en política no passava res», puntualitza Lahuerta. ( Font:El Periodico, dimecres 20 de juny 2012)

En aquella època els cinemes  feien olor de pipes i les converses  a crits i els aplaudiments en acabar  eren habituals. Ben segur llegint aquestes línies us rememoraran records  entranyables de  tardes de cinema.

De tots aquells cinemes de barri, només n’ha sobreviscut un: Cinesa Heron City. La resta han anat desapareixent per la competència del vídeo i la televisió.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.