Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Les banyes del Tibidabo

25 juny 2012 Sense Comentaris

Novel·la barcelonina amb solera

Domènec de Bellmunt, pseudònim de Domènec Pallerola i Munné (1903-1993).

Fou assagista i narrador. Estudià dret i col·laborar a les revistes: La Publicitat, d’Ací d’Allà i l’Opinió. Després de la guerra civil s’exilià a Tolosa de Llenguadoc, on dirigia la revista Foc Nou.

Fou membre d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i l’any 1991 va rebre la Creu de Sant Jordi.

El llibre Les banyes del Tibidabo, recull la novel·la amb aquest mateix títol i set contes curts.

La novel·la es publicà l’any 1928. És d’estil constumbrista i dibuixa la societat burgesa d’aquella època. Ens narra les peripècies d’en Balaguer, metge i amic de la família Vidal.

L’Eugeni Vidal, un jove morfinòman i alcohòlic que viu a París, una vida de llibertinatge i de desamor per oblidar a la seva dona, una guapa i exhuberant femella que marxà a buscar el que el seu home no li podia donar…

El dia del seu primer aniversari de boda, ‘li digué que marxava a Vilanova  i anà al Tibidabo a llimar unes banyes de nacre per obsequiarme pel nostre aniversari’.[sic]

La novel·la transcorre a París però també Barcelona, el Tibidabo i la vista de la ciutat des de la muntanya és present durant tota l’obra.

De les vistes que es podien veure els anys 20 del segle passat, i de la serra de Collserola, on es troba el Tibidabo,  també en parla Josep Maria Carandell, a l’artícle que podeu llegir a l’enllaç següent:

http://www.bcn.es/publicacions/bmm/pdf_historic/14_BCN_Metropolis_Mediterrania/historia_ciutadana.pdf

A la Biblioteca també trobareu de Domènec de Bellmunt l’obra La Barcelona pecadora: els reportatges de l’àngel bohemi.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.