Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, General, Novetat

La biblioteca del Carmel recomana…Un escàndol sense importància

3 setembre 2012 Sense Comentaris

Un escàndol sense importància/Carles Casajuana. Barcelona: Columna: 2011

Carles Casajuana és escriptor i diplomàtic nascut a Sant Cugat del Vallés l’any 1954. Després de guanyar el premi Ramon Llull  l’any 2009 amb el llibre L’últim home que parlava català ens presenta la seva novena novel•la: Un escàndol sense importància.

El protagonista és Rafael Masferrer, un advocat d’èxit de 60 anys, que a més del seu prestigiós bufet, és president del Observatori internacional contra la corrupció. Investigant, es troba amb indicis de suborn de l’empresa catalana Cisa a Tailàndia. Això canviarà la seva vida, ja que li paren una trampa perquè deixi d’investigar i fan veure que està involucrat en un escàndol sexual. Tot i que Rafael tracta de defensar la seva honestedat, es troba amb problemes tant laborals com familiars.

La trama de la novel•la es desenvolupa a Barcelona, però no hi ha grans descripcions de la ciutat, sinó referències al Gòtic, l’Eixample i la Ciutat de la Justícia.

En resum, es tracta d’una novel•la curta, que enganxa fàcilment i que ens parla del preu de mantenir una actitud integra davant les corrupteles i els interessos econòmics.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.