Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca del Carmel recomana… El triunfo

1 juny 2012 Sense Comentaris

El triunfo/ Francisco Casavella. Barcelona:Anagrama, 1997

L’any 2008 vam patir la pèrdua de Francisco Casavella, pseudònim de Francisco Garcia Hortelano, un gran novel•lista, que va deixar 8 llibres. En aquesta ocasió us volem recomanar la primera, El triunfo, amb la qual va guanyar el Premi Tigre Juan a la millor novel•la inèdita l’any 1991.

El llibre comença amb un tiroteig en un pàrking. A partir d’aquí, el Palito ens contarà a la seva manera tota la història. Ell i els seus amics, el Tostao i el Topo es dediquen a fer petits robatoris i a tocar música. Així coneixeran al Nen, fill del Guacho, un cantant de flamenc desaparegut en estranyes circumstàncies. En aquesta desaparició té molt a veure el Gandhi, ex legionari que controla la delinqüència al Barri i que en alguns moments de la novel•la intercalarà els seus records i pensaments en la història que conta Palito

La novel•la és un retrat del Barri Xino dels 80 i està escrita en un llenguatge col•loquial, però que no ofereix problemes de comprensió.

En definitiva, es tracta d’una novel•la curta, molt ben escrita i amb una estructura circular, que ens conta la història d’una venjança al Barri Xino a ritme de rumba.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.