Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Novel·la barcelonina amb solera

14 maig 2012 Sense Comentaris

Aquest mes l’escriptor amb solera és:

 AGUSTÍ ESCLASANS i FOLCH (1895-1967)

Va ser escriptor, poeta, crític, traductor i filòsof de la ritmologia poètica.

S’integrà a la corrent noucentista i estava molt influenciat per Eugeni d’Ors i J.M. Lòpez-Picó. Col·laborà activament a la publicació La Revista.

Una de les seves obres més conegudes en prosa és, Urània o la música de les esferes: novel·la de la vida barcelonina.

Novel·la costumista que relata l’amor d’August per Urània, una noia escandivana que vé a Barcelona per observar els nostres costums i per estudiar la nostra literatura.

El nom d’Urània prové de la mitologia grega. És la menor de les nou muses gregues. Inspira l’Astrologia i les poesies basades en el Cel.

L’elecció d’aquesta obra per a  la secció mensual de Novel·les barcelonines amb Solera, no ha estat a l’atzar. L’hem escollit per relacionar el post amb la notícia que ha sortit a la premsa darrerament de la demolició de la Vil·la Urània de Sant Gervasi.

Aquesta vil·la pertanyia a l’astròleg català Josep Comas i Solà, que l’any 1915 va descobrir l’asteroide Hispània, primer astre descobert oficialment per un català. Uns sis anys més tard i des del terrat de Vil·la Urània, va descobrir un astre nou, que porta per nom Barcelona.

Trobareu més informació sobre el tema en el bloc de Dani Cortijo, autor del llibres Històries de la història de Barcelona.

D’Agustí Esclasans trobareu les següents obres a la nostra biblioteca i també a les biblioteques de la Xarxa:

100 Sonets Intel·lectuals

Antologia de contes

Antologia poètica

Històries de la carn i de la sang

La ciutat de Barcelona en l’obra de Jacint Verdaguer

Víctor o La Rosa dels Vents

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.