Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca del Carmel recomana… Se sabrà tot

18 maig 2012 Sense Comentaris

Se sabrà tot/Xavier Bosch. Barcelona: Edicions 62, 2011

Se sabrà tot/Xavier Bosch eBiblio

Xavier Bosch és un periodista que ha estat director del diari Avui i ha treballat a RAC1 i TV3. Així que amb aquesta experiència ens presenta Se sabrà tot, que és un llibre on el protagonista és un director de diari i amb el qual va guanyar el premi Sant Jordi de 2009.

La novel•la comença amb la dimissió de Dani Santana del seu càrrec de director del Crònica. Santana rememora quan va ser contractat per l’editor Artur Biosca, conegut com l’A.B.C. Arran d’un comentari d’aquest sobre la degradació de la Rambla, Santana comença a investigar el tema fins arribar a una trama on es planeja un atemptat per part d’uns integristes islàmics, però aviat rebrà pressions polítiques que provocaran l’enfrontament amb l’editor.

La Barcelona que veurem a la novel•la comprèn bàsicament el Raval i l’Eixample, tot i que també Gràcia i Sarrià tenen un petit protagonisme.

En definitiva, es tracta d’una novel•la que parla de les dificultats que ha d’afrontar un director de diari honest, on es parla de temes com el tractament de la informació, l’especulació immobiliària, les pressions polítiques i el terrorisme islàmic.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.