Inici » Activitats, Destacat, Novetat, Poesia

Barcelona Poesia 2012

3 maig 2012 Sense Comentaris

Del 8 al 17 de maig la ciutat tornarà a desbordar poesia durant el Barcelona Poesia 2012, el Festival Internacional de Poesia de Barcelona que en aquesta 28a edició seguirà portant la bellesa del mot a les places i carrers de la ciutat, inundant tots els racons i apropant la poesia als barcelonins.

La poesia té una potencialitat inabastable que porta a la seva convergència amb d’altres arts, des de la fusió amb la música fins a l’escenificació de la paraula parlada; de l’art audiovisual a la poesia del moviment de la dansa. Tant mateix, la poesia ens habilita a cantar les lloances i la bellesa d’allò que ens envolta, i ensems, ens capacita per lluitar i denunciar les injustícies que s’abaten damunt nostre.

En aquesta edició es retrà homenatge a algunes de les grans plomes que han caminat –i que encara ho fan– entre nosaltres: José Agustín Goytisolo, Nicanor Parra, Josep Maria de Sagarra o Josefa Contijoch seran llegits i recitats per grans veus poètiques de casa nostra. Comptarem amb la presència de grans veus de la poesia contemporània de dins i fora del país com Mark Strand, Andrés Sánchez Robayna, Hélène Cixous, Marta Pessarrodona o Màrius Sampere. Comptarem amb figures de les noves formes d’expressió poètica com els nord-americans Saul Williams i Urayoán Noel, i polipoetes com Caroline Bergvall o Mónica Valenciano.

Des de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda hem preparat una exposició i una  Guia de Lectura del Barcelona Poesia 2012, on trobareu les obres dels poetes participants al Festival de Poesia de Barcelona d’enguany que trobareu a Biblioteques de Barcelona. Podreu gaudir d’aquesta exposició fins el 21 de maig.

En darrer lloc, i també dins del festival Barcelona Poesia 2012, us convidem a la Sala d’actes de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda dimarts 15 de maig a les 19h.

Parlem amb… Andrés Trapiello

Andrés Trapiello és autor d’una desena de llibres de poesia, i també és un reconegut novel·lista, assagista i periodista. La seva poesia es caracteritza per una sorprenent senzillesa i naturalitat, i els seus versos parlen sovint de la vida al camp i a la ciutat, on viu el poeta.

Ha rebut diferents premis i reconeixements al llarg de la seva carrera, com el Premi Nacional de la Crítica pel poemari Acaso una verdad (1993), el Premio de las Letras de la Comunidad de Madrid pel conjunt de la seva obra (2002) i el premi Nadal per la novel·la Los amigos del crimen perfecto (2003). L’escriptor col·labora en diverses publicacions literàries i escrivint articles d’opinió a “La Vanguardia“, entre altres diaris i revistes.

Dimarts 15 de maig a les 19h.

Sala d’actes de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.