Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: Josefa Contijoch (i 3a Part)

31 maig 2012 Sense Comentaris

Com a narradora ha publicat entre d’altres: Potala (1986), La dona liquada (1990) premi Ciutat de Palma-Llorenç Villalonga de novel·la, Rímmel (1994) o Els dies infinits (2001). També és traductora del francès.

La seva poesia ha estat traduïda a diferents llengües, ha participat en diversos festivals de poesia, i des de l’any 1992 (any de la seva creació), forma part de del Comitè d’Escriptores del Centre Català del PEN Club. També va ser membre de l’equip fundador del col·lectiu QUARK poesia.

«La poesia és allò més concís. Diria que escric amb aquell instint de posar ordre al caos. La poesia és un conhort de l’esperit i és un valor transmissible a qualsevol edat. En el meu afany creatiu potser sí que necessito l’escriptura per explicar-me, identificar-me, i probablement, donar sentit a aquesta mena de caos que és la vida. Jo crec que escric de la manera que escric per aquesta raó mateixa. I ho faig, si se’m permet l’expressió, una mica voluptuosament perquè l’escriure, per a mi, és un gust. No és només necessitat del que sóc jo sinó que hi entra el gust.»

Poesia de Josefa Contijoch a les Biblioteques de Barcelona

Recursos en línia

  • Espai dedicat a Josefa Contijoch a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC)

<http://www.escriptors.cat/autors/contijochj/>

  • Generalitat de Catalunya: “Qui és qui de les lletres catalanes

<http://cultura.gencat.net/ilc/qeq/FitxaAutors.asp?idregistre=1052>

  • Video de Josefa Contijoch rememorant els seus inicis en l’escriptura

<http://www.memoro.org/es-ca/Els-inicis-en-l-escriptura-i-el-pas-al-catal%C3%A0_8081.html>

  • Poemes de Josefa Contijoch

<http://www.sant-cugat.net/daltabaix/contijoch.htm>

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.