Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: Josefa Contijoch (2a Part)

15 maig 2012 Sense Comentaris

Als anys 70, i ja en català, va escriure diversos reculls de poesia que finalment no es van publicar com, “La corda de l’arpa i el coll de l’artista” (1972) o  “Orient/Express“. L’any 1981 va guanyar el premi de poesia Miquel Martí i Pol de les CC.OO., per Quadern de vacances: una lectura d’ “El segon sexe”, publicat el 1983.

Després d’aquest títol, vindrien Ales intactes (1996), per la que va guanyar el premi Salvador Espriu de poesia de Calafell l’any 1994, Les lentes il·lusions (2001), obra que va rebre el premi Màrius Torres i l’any 2007 va arribar Congesta.

Congesta és el seu darrer poemari i  és “una obra esponerosa en continguts, remarcablement imaginativa i desencotillada a nivell formal, ben cohesionada” afegeix textura a una veu de poetessa que s’agita i desplega des de fa dècades en el nostre escenari literari.

Segons Contijoch la seva poesia, és personal i prefereix la brevetat i l’austeritat en els seus versos. En paraules seves “L’espai poètic hauria de ser, doncs, o almenys ho és per a mi, l’espai humà.”

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.