Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

Aquest mes llegim a… Josep M. de Sagarra

4 maig 2012 Sense Comentaris

Aquest mes de maig, al Club de Lectura de Novel·la Barcelonina, comentarem el llibre Vida privada de Josep M. de Sagarra.

Es tracta d’un clàssic de la literatura catalana d’aquest segle que ens narra la decadència de la nissaga Lloberola, una família de la burgesia barcelonina dels anys trenta que va perdent el patrimoni familiar a mans d’alguns dels seus membres més joves. Podríem dir que és la crònica d’un naufragi social. La novel·la també ens retrata la Barcelona de l’època, una ciutat eminentment industrial que bull de canvis socials i polítics.

Quan es va publicar, l’octubre de 1932, es va anunciar com “la novel·la de Barcelona”  i com a desvetlladora de secrets de personatges coneguts. I realment va esdevenir una obra escandalosa a causa de les fortes escenes sexuals que conté i la semblança d’alguns dels personatges amb persones reals de la societat del moment.

L’any 1987  se’n va dirigir l’adaptació televisiva, protagonitzada pel l’actor Josep Maria Pou.

Com sempre, us oferim la guia que hem compartit al Club i us animem a llegir la novel·la, bona lectura!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.