Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: Josefa Contijoch (1a Part)

1 maig 2012 Sense Comentaris

En el marc del Festival Internacional Barcelona Poesia 2012 i amb motiu del setanta-dosè aniversari de Josefa Contijoch, un extens grup de poetes li retran homenatge a la seva llarga trajectòria literària, tant en l’àmbit de la poesia i narrativa, com en la seva tasca de traductora i d’activista cultural. Des de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda li dediquem aquestes línies sobre la vida i obra d’aquesta gran poeta.

Josefa Contijoch Pratdesaba va néixer a Manlleu el 20 de gener de 1940. Nascuda en una família de llibreters i impressors, creativa i prolífica en la seva activitat d’escriptora, ha treballat quasi bé tots els gèneres literaris: novel·la, poesia, assaig, narrativa infantil i juvenil a més de traduccions, crítica literària i teatre.

Des de ben petita va mostrar interès per la literatura i el cinema. A la llibreria de la seva família va poder conèixer a tot tipus d’autors: des d’Espriu o Verdaguer, a la generació del 27, Rimbaud, Apollinaire, Elitis o Emily Dickinson, entre molts altres, pel que fa a poetes.

Les seves primeres obres poètiques les va escriure en castellà. El seu primer poemari De la soledad primera va ser publicat l’any 1964. L’any següent va publicar l’obra Aquello que he visto. La mateixa poeta es va autoeditar el que seria l’últim poemari escrit en castellà l’any 1967, Tombstone Blues.

Uns anys més tard va començar a escriure poesia en català.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.