Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Novel·la barcelonina amb solera

23 març 2012 Sense Comentaris

Anna darrera la cortinaAquest mes l’escriptor amb solera és Joan Puig i Ferreter (1882-1956)

Es dóna a conèixer l’any 1904 com a dramaturg. Renovador i original, amb obres com Aigües encantades o La dama enamorada, totes dues de 1908, trenca amb la tradició de la Renaixença.
L’any 1928 es va fundar l’Editorial Proa, i Puig va ser el director literari de la  Biblioteca A tot vent, i hi edita la novel•la El cercle màgic (1929), que tractava de la recerca dels orígens i la revolta contra l’encarcarament de la societat hipòcrita, sòlidament establerta. L’obra va guanyar, amb escàndol, la primera convocatòria que obté el primer Premi Crexells.
En aquest període va col•laborar amb artícles sobre literatura, art, teatre i temes quotidians a La Publicitat, l’Horitzó, El Diluvio i la Campana de Gràcia que va dirigir des de l’any 1932.
La seva dedicació a la política dins d’Esquerra Republicana de Catalunya, partit pel qual és diputat a les Corts i al Parlament de Catalunya, l’allunya de les lletres, que reprèn el 1934 amb Camins de França, considerada la seva obra mestra. A partir del 1938 i fins a la seva mort escriu el cicle novel•lístic El pelegrí apassionat, en dotze volums (editats entre 1952 i 1977), on aboca l’experiència personal, en un intent sense precedents de síntesi, justificació i alliberament.

El teatre catalàA la biblioteca trobareu els següents títols:

Camins de França. Volums 1 i 2
El cercle màgic: novel•la
La dama enamorada

La farsa i la quimera. 1. Els Quimerics; 2. La farsa rústica; 3. El somni de foc
Servitud: memòries d’un periodista
Els tres al•lucinats
Teatre
Teatre complet

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.