Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: Anna Akhmàtova (1ª part)

3 abril 2012 Sense Comentaris

Anna Akhmàtova (Odessa, 11 de juliol de 1889 – Domodédovo, 5 de març de 1966), nascuda Anna Andréievna Gorenko al sí d’una família de la baixa noblesa tàrtara. S’inicia a l’escriptura als 11 anys, i davant del rebuig del seu pare es veu forçada a escriure amb pseudònim, agafant el segon cognom de la seva besàvia materna.

El 1910 es casarà amb el també poeta Nikolai Gumiliov, amb qui viatjarà per Itàlia i França. Tindran un únic fill: en Lev. El 1911 el seu marit fundarà el moviment acmeista; moviment poètic què en oposició al simbolisme propugna una poesia d’imatges clares, ordenat, amb sentit pictòric i llenguatge modern i quotidià. Les grans figures d’aquest moviment seran Ósip Mandelshtam i la mateixa Anna Akhmàtova.

En aquesta primera etapa la seva poesia s’inclina per una temàtica intimista, marcada per la ingenuïtat i el romanticisme, i tractada amb un llenguatge senzill i sobri. El 1912 publica el seu primer poemari: El Vespre (Vecher); i dos anys després El Rosari (Chetki), obtenint un gran èxit de crítica. Seguidament publicarà els reculls La Bandada blanca (Belaya Staya) el 1917 i El Plantatge (Podorozhnik) el 1921.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.