Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… La veïna del carrer Berlín

16 abril 2012 Sense Comentaris

La veïna del carrer Berlín La veïna del carrer Berlin/Ton Creus. Barcelona: Ara llibres, 2008

Ton Creus va escriure l’any 2008 La veïna del carrer Berlin, una història de ciència-ficció, ambientada a la Barcelona del 2054.

Max Nin és un informàtic de 42 anys, que ha llogat una casa al carrer Berlín, per treballar en la reparació dels errors del llenguatge informàtic SAN, que s’està quedant obsolet. En demanar que li portin l’esmorçar coneix Ophelia Burns una noia jove i maca, que a més de la seva feina com a motorista per l’empresa Tràfic Das, trafica amb drogues i informació per subsistir. També coneix Lucia Mendoza, la seva veïna, que li invita a casa seva, però el dia següent apareix morta, i els problemes comencen per a Max.

El futur que ens presenta la novel•la es inquietant: hi ha una divisió de les classes socials segons el nivell d’una tarjeta i el nivell més baix el tenen les persones que no tenen la tarjeta, hi ha una crisi energètica i molta violència.

La Barcelona de 2054 està dividida en urbanitzacions i grups de gent que viu en campaments. Es parla de pocs llocs. Al carrer Berlin hi hauria una zona benestant mentre que a la plaça Medinaceli i a la Diagonal hi ha campaments de gent sense tarjeta. També surt en el llibre el port i la plaça Catalunya convertida en plaça de l’Estat.

En definitiva, es tracta d’una novel•la de ciència-ficció que presenta un misteri i un futur bastant negre.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.