Inici » Activitats, Destacat, Novetat, Poesia

Paraula de Dona: activitats al voltant de la poesia i la feminitat

6 març 2012 Un Comentari

Vinculades als actes de commemoració del Dia Mundial de la Poesia (21 de març) i del Dia de les Dones (8 de març) la Biblioteca Guinardó–Mercè Rodoreda us convida a participar en les activitats que oferirem per celebrar aquesta jornada, i hem decidit fer-ho vinculant-ho amb la veu de les dones; veu impresa i veu en viu.

A partir del dilluns 5 de març us oferim a la planta baixa de la biblioteca l’exposició Poètiques Dones . Una tria de poetesses; de dones dels quatre racons del món, de cultures, llengües i tradicions molt diverses; d’èpoques i condicions molt dispars. Dones que han fet i fan servir la poesia per expressar els seus sentiments, per transmetre els seus pensaments, per denunciar les injustícies, les desigualtats i l’opressió a les que han estat i a les que encara són sotmeses avui dia a moltes parts del món per la seva condició de dona, sexual o ideològica.

En aquesta mostra trobareu poetesses famoses i d’altres que no ho són pas tant. Trobareu poetesses de casa nostra i d’altres de ben lluny, intentant abastar bona part de les tradicions literàries del planeta. Un mural amb una petita nota sobre la vida i l’obra de cada autora, així com una de les seves composicions en edició bilingüe acompanya a autores com Elizabeth B. Browning, Farough Farrojzad, Alda Merini, Wisława Szymborska, Marina Tsvetàieva, Sor Juana Inés de la Cruz, Renée Vivien i Susanna Rafart, entre d’altres.

Per altra banda, dimecres 7 de març a les 19 hores a la sala d’actes de la biblioteca, tindrà lloc l’activitat Dones sonores. Amb música de Clara Schumann interpretada per l’Anna Alemany al piano, l’actriu Gemma Reguant recitarà poemes obra de diferents poetesses catalanes; dones de diverses èpoques i tarannàs.

Escoltarem composicions de Maria Antònia Salvà, Clementina Arderiu, Maria Mercè Marçal, Maria Àngels Anglada, Rosa Leveroni, Montserrat Abelló, Rosa Victòria Gras, Marta Pessarodona, Olga Xirinacs, Pilar Canela, Montserrat Riba Romeva, Dolors Miquel, Gemma Gorga i Laia Noguera.
Esteu tots convidats!

One Comment »

  • admin said:

    Una trentena de persones vàrem gaudir dimecres a la tarda de la magnífica posada en escèna de la Gemma Reguant i l’Anna Alemany en el recital poètic Dones Sonores.
    Amb un shekere (maraca africana) a mode de separador, la Gemma Reguant concatenà de forma amena i viva, versos de grans poetesses catalanes d’avui i de sempre. Versos d’estil i temàtica diversa que abastaren de l’amor i l’erotisme a la quotidianitat i la Natura; de la Mort al vitalisme, i a l’afirmació de la dona i la seva feminitat.
    Una velada exquisida que culminà amb aroma de romaní, flor del record i la memòria, el vespre abans del dia on recordem i retem homenatge a les Dones.
    Un veritable plaer per tots el que vàrem assistir.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.