Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca d’El Carmel recomana… novel·la barcelonina amb solera

20 febrer 2012 Un Comentari

L’escriptor amb solera d’avui és Ignasi Agustí (1913-1974).

Agustí, com molts escriptors d’aquella època combinava el periodisme amb l’escriptura de novel·les i poesies. Va ser director de la revista setmanal Destino, durant uns mesos de Tele/eXprés i col·laborador durant els anys 60 de la revista Triunfo. Des de 1962 fins 1971 fou el president de l’Ateneu Barcelonès.

Comença escrivint poemes en català, el recull de poesies El veler (1932) el drama en vers L’esfondrada (1934) i la narració Benaventurats els lladres (1935)

 La seva obra més coneguda és la sèrie La ceniza fue árbol, on dibuixa la societat barcelonina de finals de segle XIX fins la Guerra civil espanyola. Narra la història de Joaquim Rius, casat amb Marina Rebull, personatges de la burgesia industrial catalana. Tota l’obra és un fidel reflex de l’evolució de la indústria familiar de l’època, amb una primera generació que la posa en marxa, una segona que la consolida i una tercera que es dedica a malbaratar els guanys amb luxes fins que l’acaba destruint. La novel·la es va fer famosa gràcies a TVE, que en va fer una versió per capítols anomenada La saga dels Rius.

 Ignasi Agustí també és autor de la novel·la Surcos (9143) i del llibre de memòries Ganas de hablar (1974).

A la biblioteca trobareu els següents títols: Mariona Rebull; 19 de Julio: la ceniza fue árbol; Desiderio : la ceniza fue árbolEl viudo Rius: la ceniza fue árbol; Ganas de hablar; Novela IV

One Comment »

  • cristina said:

    Hola:

    La dona d’en Rius era Mariona (no Marina)i l’any de publicació no pot ser el 9143 (en tot cas 1943), oi?

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.