Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana…Barcino

5 març 2012 Sense Comentaris

Barcino/Mari Carme Roca. Barcelona: Columna, 2009

Barcino ens explica la vida de Luci Natal Quadroni Ver, fill d’una família noble. Ell pasa la seva infància feliç fins que la seva família compra una esclava dàcia, Lena, i el seu fill, Teseu. De seguida, Luci sent antipatia per Teseu, que comença sent capriciosa però acaba tenint motius com a conseqüència de les manipulacions de l’esclau en contra seva en diferents successos com a morts i robatoris. A mesura que va creixent Luci anirà construint-se una carrera política i formant una família.

La novel•la se situa en la Barcino del segle II i inclou el govern de 3 emperadors: Trajà, Adrià i Antoní Pius.

No sempre Barcelona ha estat la gran ciutat que és ara. Així, la novel•la ens mostra una Barcino amb un nivell semblant a Baetulo, l’actual Badalona, però amb menys prestigi que Tarraco i que la capital imperial, Roma. No hi ha una descripció detallada de la ciutat romana, només se’ns parlen d’uns carrers, el temple d’August, el fòrum, les termes i l’aqüeducte.

En resum, Mari Carme Roca escriu una novel•la històrica ambientada en el segle II amb una intriga que es basa en l’enemistat de Luci i Teseu,  i en la qual ens explica la forma de vida a l’època romana.

Biblioteques on podeu trobar aquest llibre

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.