Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Etapes, Itineraris literaris

La Felicitat: Etapa 0. Quarta part

2 desembre 2009 Sense Comentaris

L’obertura d’aquesta gran avinguda, mig segle abans, per Idelfons Cerdà al seu Pla de Reforma de l’Eixample de la ciutat (1859), després per Àngel Baixeres al seu Pla de Reforma del Casc Antic (1879) i per León Jaussély al seu Pla d’Enllaços del centre de Barcelona i els pobles agregats del Pla (1905) va assolir ràpidament un dels objectius pels quals havia estat dissenyada principalment: facilitar el moviment viari a través del casc antic de la ciutat i connectar l’Eixample amb l’activitat mercantil del port.

La Via Laietana aviat es va convertir en el Central Business District, una àrea central de negocis en el nucli més antic, i al mateix temps més significatiu, de la ciutat. Així mateix, també va impulsar la creació d’un espai de representació simbòlica del renaixement de la cultura barcelonina i catalana contemporànies: el Barri Gòtic.

Obres a la Via Laietana

Obres a la Via Laietana

Vegeu el vídeo disponible a la web de l’Ajuntament de Barcelona

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.