Inici » Autor del mes, Destacat, General, Novetat

Autor del mes: Flavia Company III

25 març 2012 Sense Comentaris

OBRA DESTACADA

Melalcor / Flavia Company. Barcelona : Edicions 62, 2001. Demaneu la reserva del document

Aquesta novel.la explora els límits de l´amor fins a la desesperació i, sobretot, fins a l´humor més salvatge. El matemàtic, protagonista de la novel•la, cavil•la sobre l’amor, el sexe sense amor, el sentit últim de la vida i la necessitat de justificar els fracassos fins a arribar, finalmente, al sentiment ocult que es troba rere de tant pensament. Les pàgines d’aquesta novel•la ens situen en dilemas succesius que es resolen amb sorprenents conclusions, i ens recorden que després de la derrota val la pena seguir endavant, encara que només sigui per riure’ns de nosaltres mateixos i trencar qualsevol barrera que estigui al nostre abast..

Melalcor, és una novel•la arriscada que s’allunya de patrons comuns i esperables. L’autora traça una història d’amor, desamor i mons paral • lels entre el real i l’inventat. Escrita a partir de breus capítols, narracions i reflexions d’un matemàtic sobre l’amor i la vida, Melalcor juga amb l’equívoc on el lector no sap si la parella protagonista té una composició homosexual o heterosexual, si són homes o dones.

‘Al fin y al cabo’, manifiesta l’autora, ‘a los efectos narrativos da lo mismo. Lo que me interesa de verdad es una apuesta por la pluralidad. Tengo necesidad de trabajar con varias etiquetas, con la ambigüedad que generan el amor o el deseo’. El joc entre la tradición i el vanguardisme o l’apertura de nous camins narratius és el que més atrau a aquesta autora, que escriu tant en català com en castellà.  Melalcor fou publicada originariamente en catalá a Edicions 62, i també ha aparegut en castellà a Muchnik Editores.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.