Inici » Destacat, Etapes, General, Itineraris literaris, Novetat

Ruta Literària Nada I

12 febrer 2012 Sense Comentaris

Nada / Carmen Laforet. Barcelona : Destino, 2004. Demaneu la reserva d’aquest document.

Us presentem la novel•la de la que farem ruta les properes setmanes. Es tracta de Nada de l’escriptora barcelonina Carmen Laforet, publicada per primera vegada per Destino el 1944. Nada és una novel•la és una novel•la de caràcter existencialista on l’autora reflecteix l’estancament i la pobresa en què es trobava l’Espanya de la postguerra. L’obra va cridar l’atenció no només per la joventut de l’autora, que aleshores tenia 23 anys, sinó també per la descripció que va fer de la societat d’aquella època. Aquesta obra, escrita amb un estil literari que va suposar una renovació en la prosa de l’època, va saber transmetre la lenta desaparició de la petita burgesia després de la Guerra Civil. La novel•la va guanyar el Premi Nadal el 6 de gener de 1945; més tard, el 1948, va obtenir el Premi Fastenrath de la Reial Acadèmia Espanyola. Ha estat traduïda a quinze idiomes.

Altres documents que poden interessar:

Música Blanca / Cristina Cerezales Laforet. Barcelona : Destino, 2009. Demaneu la reserva d’aquest document.

Vidas literarias: Carmen Laforet /Teresa Rosenvinge ; Benjamin Prado. Barcelona : Omega, 2003. . Demaneu la reserva d’aquest document.

Puedo contar contigo : correspondencia / Carmen Laforet. Barcelona : Destino, 2003. Demaneu la reserva d’aquest document.

Carmen Laforet : una mujer en fuga / Anna Caballé e Israel Rolón. Barcelona : RBA, 2010. Demaneu la reserva d’aquest document.

Mujeres de la posguerra / Inmaculada de la Fuente. Barcelona : Planeta, 2002. Demaneu la reserva d’aquest document.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.