Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

NarraelDors del Carmel 2011

30 gener 2012 Sense Comentaris

Avui us oferim, d’un sol cop d’ull, la programació d’autors que han visitat la Biblioteca El Carmel- Juan Marsé durant el passat 2011. Com un homenatge al cicle NarraelDors del Carmel que ens ha acompanyat des del 2004 del qual ens acomiadem, esperant encetar-ne una nova etapa.

AGUSTÍN FERNÁNDEZ MALLO (Madrid, 1969)
És llicenciat en Ciències Físiques. L’any 2000 encunya el terme Poesia Pospoètica que ha quedat reflectit en els seus poemaris. En el 2006 publica la seva primera novel•la, Nocilla Dream a la qual segueixen Nocilla Experience, i que conclou amb Nocilla Lab, triada per la crítica del suple¬ment cultural de El País, Babelia, com la tercera millor novel•la en espanyol de 2009. Du a terme el set de spoken word: Afterpop Fernández i Fernán¬dez (música, vídeo i textos).
El llibre triat pel club de lectura és Nocilla Lab.

ISIDRE GRAU (Cerdanyola del Vallès, 1945)
És titulat en enginyeria tècnica i química, professor de català, treballa en comunicació escrita i fa classes de formació literària, amb les tècniques de novel•la i conte. Fins ara ha publicat 10 novel•les, mitja dotzena de llibres de narracions, assaigs i algunes incursions en literatura infantil i juvenil, a més d’haver format part del col•lectiu Ofèlia Dracs. Entre les novel•les més conegudes hi ha Els colors de l’aigua (premi Sant Jordi 1985, traduïda al castellà).
El llibre triat pel club de lectura és La bellesa del diable.

IGNACIO MARTÍNEZ DE PISÓN (Saragossa, 1960)
És escriptor i guionista llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Saragossa i en Filologia Italiana per la Universitat de Barcelona. A més de conrear el relat i la novel•la, ha escrit guions cinematogràfics, i diverses de les seves obres de narrativa han estat adaptades al cinema i al teatre. Va ser nominat al premi Goya al Millor Guió Original per Las trece rosas.
El llibre triat pel club de lectura és Enterrar a los muertos.

CRISTINA FERNÁNDEZ CUBAS (Arenys de Mar, 1945)
És escriptora i periodista, i s’ha llicenciat en Dret i Periodisme. Ha pu¬blicat principalment relats i contes, a més d’una obra de teatre. Ha estat reconeguda amb premis com el Salambó, Cálamo, Ciutat de Barcelona i Tormenta. Ha publicat, entre d’altres, les novel•les Mi hermana Elba (1980), El vendedor de sombras (1982), Con Agatha en Estambul (1994), El columpio (1995), Cosas que ya no existen (2001), Parientes pobres del diablo (2006) i Todos los cuentos (2008).
El llibre triat pel club de lectura és Todos los cuentos.

ENRIQUE DE HÉRIZ (Barcelona, 1964)
Va estudiar filologia hispànica a la Facultat de Lletres de la Universitat de Barcelona. Ha treballat bona part de la seva vida al món editorial, i ha arribat a ser director d’una editorial, també s’ha dedicat a la traducció. Ha publicat Historia del desorden (2000), Sorda, pero ruidosa (2003), Mentira (Premi Libreter, 2004), El día menos pensado (2005) i Manual de la oscuridad (2009).
El llibre triat pel club de lectura és Mentira.

EDUARD MÀRQUEZ (Barcelona, 1960)
És autor de llibres de poesia, reculls de contes i novel•les per nens i adults. Ha publicat les següents novel•les per adults: Cinc nits de febrer (2009), El silenci dels arbres (2003; finalista Premi Llibreter 2004) i La decisió de Brandes (2006; Premi Octavi Pellissa 2005; Premi de la Crítica Catalana 2006; Premi Qwerty 2007).
El llibre triat pel club de lectura és El silenci dels arbres.

NAJAT EL HACHMI (Nador, Marroc, 1979)
És una escriptora catalana d’origen amazic. Va estudiar filologia àrab a la Universitat de Barcelona. Va ser guanyadora del Premi Ramon Llull per la novel•la L’últim patriarca (2008). Ha col•laborat a Catalunya Ràdio, al diari El 9 Nou de Vic i a La Vanguardia. El seu primer llibre, Jo també sóc catalana (2004), aborda la qüestió de la identitat i del seu arrelament a Catalunya, des que hi va arribar amb 8 anys.
El llibre triat pel club de lectura és L’últim patriarca.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.