Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca d’El Carmel recomana… novel·la barcelonina amb solera

20 gener 2012 958 views Sense Comentaris

Avui encetarem un nou espai on anirem descobrint autors i llibres que fa anys que van tenir el seu moment de glòria, però que amb el pas del temps les seves pàgines han anat acumulant pols, grogor i altres elements que potser no els fa gaire atractius però que tot i així no deixen de tenir el seu encant.

La biblioteca d’El Carmel va fer una cerca exhaustiva a llibreries de vell de la ciutat de novel·les que tinguessin Barcelona com a escenari i que els seus arguments seguissin els criteris establerts per la nostra especialització, i va apostar per totes aquelles obres que per la seva ‘solera’ restaven en l’anonimat.

El primer autor que volem recordar és Noel Clarasó (1899-1935). Tenim sis novel·les a la biblioteca i totes tenen aquell aire de llibre antic que ens transporta a altres temps, quasi quasi, quan l’e-book podria ser una eina de ciència ficció inventada per Jules Verne.

Us convidem a provar aquests nous productes, segur que el seu tast no us decebrà ni us deixarà indiferents.

Noel Clarasó, una mica de biografia:

Neix a Barcelona i cultiva l’escriptura en diferents registres, tants que arriba a escriure obres sobre temes tan diversos com la jardineria o els llibres d’autoajuda dins dels llibres de no ficció i la narrativa en variants com la novel·la psicològica, de terror i policíaca.

El 1938 és guardonat amb el Premi Creixells gràcies a la novel·la Francis de Cer, però malauradament resta inèdita.

També participà en la redacció de nombrosos articles i guions per al cinema i la televisió. Són molt famoses les seves cites i frases humorístiques que es poden trobar als diccionaris i reculls de frases fetes.

Bibliografia:

Entre les seves novel·les més destacades trobem Un camí (1956), El gep (1956), Un benestar semblant (1957), Un poca-solta (1957) o L’altra ciutat (1968).

A biblioteca trobaràs:

Un Benestar semblant. Barcelona : Aymà, 1957. El Club dels novel·listes ; 8

Un Camí. Barcelona : Club editor, 1984

Fermin Bosch: un fabricante de Cataluña. Barcelona : Mateu, [194-?]

Un poca-solta. Barcelona : Albertí, 1957

El Rastro. Barcelona : Juventud, 1950

El Testigo. Barcelona : Juventud, 19501 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.