Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca d’El Carmel recomana… novel·la barcelonina amb solera

20 gener 2012 Sense Comentaris

Avui encetarem un nou espai on anirem descobrint autors i llibres que fa anys que van tenir el seu moment de glòria, però que amb el pas del temps les seves pàgines han anat acumulant pols, grogor i altres elements que potser no els fa gaire atractius però que tot i així no deixen de tenir el seu encant.

La biblioteca d’El Carmel va fer una cerca exhaustiva a llibreries de vell de la ciutat de novel·les que tinguessin Barcelona com a escenari i que els seus arguments seguissin els criteris establerts per la nostra especialització, i va apostar per totes aquelles obres que per la seva ‘solera’ restaven en l’anonimat.

El primer autor que volem recordar és Noel Clarasó (1899-1935). Tenim sis novel·les a la biblioteca i totes tenen aquell aire de llibre antic que ens transporta a altres temps, quasi quasi, quan l’e-book podria ser una eina de ciència ficció inventada per Jules Verne.

Us convidem a provar aquests nous productes, segur que el seu tast no us decebrà ni us deixarà indiferents.

Noel Clarasó, una mica de biografia:

Neix a Barcelona i cultiva l’escriptura en diferents registres, tants que arriba a escriure obres sobre temes tan diversos com la jardineria o els llibres d’autoajuda dins dels llibres de no ficció i la narrativa en variants com la novel·la psicològica, de terror i policíaca.

El 1938 és guardonat amb el Premi Creixells gràcies a la novel·la Francis de Cer, però malauradament resta inèdita.

També participà en la redacció de nombrosos articles i guions per al cinema i la televisió. Són molt famoses les seves cites i frases humorístiques que es poden trobar als diccionaris i reculls de frases fetes.

Bibliografia:

Entre les seves novel·les més destacades trobem Un camí (1956), El gep (1956), Un benestar semblant (1957), Un poca-solta (1957) o L’altra ciutat (1968).

A biblioteca trobaràs:

Un Benestar semblant. Barcelona : Aymà, 1957. El Club dels novel·listes ; 8

Un Camí. Barcelona : Club editor, 1984

Fermin Bosch: un fabricante de Cataluña. Barcelona : Mateu, [194-?]

Un poca-solta. Barcelona : Albertí, 1957

El Rastro. Barcelona : Juventud, 1950

El Testigo. Barcelona : Juventud, 1950Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.