Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Diario de un hombre humillado

10 febrer 2012 Sense Comentaris

Diario de un hombre humillado/ Félix de Azúa. Barcelona: Anagrama,2000

Diario de un hombre humillado ens explica la història d’un home, que en cap moment sabem com es diu, tot i que s’ens dona la descripció física i l’anem coneixent pels fets que relata i per una sèrie de reflexions unes vegades enginyoses i d’altres vegades delirants.

El protagonista de la novel·la ha decidit assumir la seva banalitat. Després de la mort dels seus pares té l’expectativa de rebre una gran herència i decideix passar el temps emborratxant-se a diferents bars i en un d’ells coneix el Chino, un delinqüent, per al qual acabarà treballant.

La Barcelona que reflecteix el llibre està centrada principalment en els districtes de l’Eixample, Ciutat Vella i Sarrià-Sant Gervasi, i cal destacar algunes reflexions que fa el protagonista sobre la ciutat.

Félix de Azúa ens presenta un diari, que convida a una lectura reposada, on l’autor demostra un gran domini del llenguatge. Comença al gener i acaba el 20 d’agost. Finalment, cal destacar que el llibre va guanyar el premi Herralde de novel·la el novembre de 1987.

BIBLIOTEQUES ON PODEU AGAFAR EN PRÉSTEC AQUESTA NOVEL·LA

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.