Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Diario de un hombre humillado

10 febrer 2012 522 views Sense Comentaris

Diario de un hombre humillado/ Félix de Azúa. Barcelona: Anagrama,2000

Diario de un hombre humillado ens explica la història d’un home, que en cap moment sabem com es diu, tot i que s’ens dona la descripció física i l’anem coneixent pels fets que relata i per una sèrie de reflexions unes vegades enginyoses i d’altres vegades delirants.

El protagonista de la novel·la ha decidit assumir la seva banalitat. Després de la mort dels seus pares té l’expectativa de rebre una gran herència i decideix passar el temps emborratxant-se a diferents bars i en un d’ells coneix el Chino, un delinqüent, per al qual acabarà treballant.

La Barcelona que reflecteix el llibre està centrada principalment en els districtes de l’Eixample, Ciutat Vella i Sarrià-Sant Gervasi, i cal destacar algunes reflexions que fa el protagonista sobre la ciutat.

Félix de Azúa ens presenta un diari, que convida a una lectura reposada, on l’autor demostra un gran domini del llenguatge. Comença al gener i acaba el 20 d’agost. Finalment, cal destacar que el llibre va guanyar el premi Herralde de novel·la el novembre de 1987.

BIBLIOTEQUES ON PODEU AGAFAR EN PRÉSTEC AQUESTA NOVEL·LA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.