Inici » Autor del mes, Destacat, General, Novetat

Autor del mes: Rosa Regàs III

29 gener 2012 Sense Comentaris

OBRA DESTACADA

La cancion de Dorotea. Barcelona : Planeta, 2001. Demaneu la reserva del document

Aurèlia Fontana, professora universitària a Madrid, es veu obligada a buscar algú que tingui cura del seu pare malalt, postrat en una casa de camp. Adelita, menuda, xerraire i eficient, sembla la persona indicada, i un cop guanyada la confiança d’Aurèlia, segueix com a guarda de la casa en morir l’ancià. La propietària, que passa a la finca comptats dies a l’any, assisteix entre incòmoda i fascinada a les explicacions de Adelita, fins que desapareix una valuosa anell.

L’actitud críptica de la guarda i una equívoca i repetida trucada telefònica fan que Aurèlia s’entrevegi que alguna cosa anòmal ocorre a casa mentre ella no hi és. Però la seva obsessió per revelar els fets la porta, en realitat, a un cara a cara amb les seves pròpies frustracions i desitjos inconfessables, en una espiral que, entre l’atracció i la repulsa, la condueix a un terreny en el que el bell i el sinistre es donen la mà.

Rosa Regàs s’ha endinsat, amb aquesta història enlluernadora, en el misteri de les passions i de la seva ambivalència, i ha aconseguit una novel•la que la confirma en la primera línia de la literatura espanyola actual.

Diferents edicions i traduccions:

¤ Círculo de Lectores, Barcelona, 2001
¤ Editorial Planeta, Barcelona, 2002. Colección Booket
¤ La cançó de Dorotea. Editorial Planeta, Barcelona, 2002
¤ La canzone di Dorotea. Feltrinelli Editore, Milán, Italia, 2002
¤ A canção de Dorotea. Publicaçoes Dom Quixote, Lisboa, Portugal 2003

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.