Inici » Activitats, Autor del mes, General, Novetat

Autor del mes: Rosa Regàs I

15 gener 2012 Sense Comentaris

Rosa Regàs Pagés és una escriptora barcelonina (Barcelona,1933- ), amb una llarga trajectòria com a directora editorial i de publicacions. És filla de Xavier Regàs i Castells i Mariona Pagès, i germana del promotor cultural Oriol Regàs.

La seva formació literària es va consolidar entre 1964 i 1970, època en què va treballar en la mítica editorial Seix Barral amb Carlos Barral. El 1970 va fundar l’editorial La Gaya Ciencia i es va dedicar a publicar obres d’autors poc coneguts aleshores, com Juan Benet, Álvaro Pombo, María Zambrano, Manuel Vázquez Montalbán o Javier Marías, entre molts d’altres.

Després d’una llarga trajectòria com a directora editorial i de publicacions, va vendre la seva editorial l’any 1983 i va començar a treballar com a traductora i editora temporal per a diferents organitzacions del sistema de Nacions Unides.

Actualment, col•labora en diaris i revistes amb els seus articles, a més de la seva feina com a conferenciant i activista en moviments solidaris i reivindicatius de drets humans. A banda de la seva activitat literària, Rosa Regàs també ha estat directora de l’Ateneu Americà de la Casa de América de Madrid (1994–1998) i directora general de la Biblioteca Nacional d’Espanya (2004–2007). Actualment viu entre Barcelona i Llofriu i es dedica a diverses activitats relacionades amb el món de la literatura.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.