Inici » Activitats, Destacat, Novetat, Poesia

Cicle de poesia:De pensament, paraula i obra. Andrés Sánchez Robayna

24 gener 2012 Sense Comentaris

Aquest dijous 26 de gener a les 20 hores a la sala d’actes de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda continuarem amb la 18a edició del cicle estable de poesia “De Pensament, paraula i obra” amb la presència del poeta Andrés Sánchez Robayna. L’acte serà presentat per Jordi Virallonga.

RECITAL D’ANDRÉS SÁNCHEZ ROBAYNA

Andrés Sánchez Robayna (Las Palmas, 1952). Va cursar estudis de Filologia a la Universitat de Barcelona. Actualment és catedràtic de Literatura Espanyola a la Universidat de La Laguna. Va fundar i dirigir la revista Syntaxis (Tenerife, 1983-1993), considerada una de les expressions més altes del pensament crític entorn la literatura i les arts plàstiques de la recent història cultural espanyola. Tanmateix és un dels antòlegs juntament amb José Ángel Valente, Blanca Varela i Eduardo Milán de Las ínsulas extrañas, antologia dels últims 50 anys de poesia del segle XX a Espanya i Amèrica Llatina. Ha rebut el Premi Nacional de Traducció (1982) per la seva versió de la poesia completa de Salvador Espriu i el Nacional de la Crítica pel seu llibre de poemes La roca (1984). La seva obra poètica, iniciada el 1970 i traduïda a diverses llengües, ha estat recollida en el volum En el cuerpo del mundo (2004). El seu llibre de poesia més recent és La sombra y la apariencia (Tusquets, 2010).

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.