Inici » Autor del mes, Destacat, Poesia

Autor del mes: Anne Sexton (3a part)

12 gener 2012 Sense Comentaris

Continuem parlant d’Anne Sexton.

El 1966 va acabar d’escriure el seu poemari Vive o muere, amb el que li van concedir el Premi Pulitzer (1967). El seu següent llibre Poemas de amor es publicà al 1969. Després vindria Transformaciones, on Anne va abandonar definitivament l’anomenada poesia confessional. Més tard van sortir els títols Los cuadernos de la muerte, Las cartas al doctor Y i El terrible remar hacia Dios. El poemari 45 Mercy Street, va aparèixer després de la mort de Sexton. El 4 d’octubre de 1974 va posar fi a la seva vida, inhalant monòxid de carboni dins el seu cotxe.

La seva poesia és considerada confessional, però la pròpia Sexton no es va sentir adscrita a aquest corrent, ja que tot i que a la seva obra hi són presents elements de la seva vida personal, les situacions que explica en els seus poemes sovint són inventades i resultat de la seva imaginació.

Un altre temàtica important en la poesia de Sexton són les imatges sovint surrealistes, i les que provenen del món dels somnis i de l’inconscient. La poeta va parlar de temes violents, sexuals, escatològics o religiosos, de manera original i directe, demostrant la seva habilitat amb el llenguatge.

Poesia d’Anne Sexton a les Biblioteques de Barcelona:

El asesino y otros poemas. Barcelona : Icaria, 1996

Com ella : poemes escollits (1960-1975). Barcelona : Proa, 2011

Vive o muere. Madrid : Vitruvio, 2008

Cares a la finestra : 20 dones poetes de parla anglesa del segle XX. Edició i traducció de Montserrat Abelló. Barcelona : Cercle de Lectors ; Galàxia Gutenberg, 2010

Recursos en línia

http://www.epdlp.com/escritor.php?id=2302

http://www.poeticas.com.ar/Directorio/Poetas_miembros/Anne_Sexton.html

http://www.visat.cat/literatura-universal-catala/cat/autor/69/anne-sexton.html

http://www.poets.org/poet.php/prmPID/14 (en anglès)


Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.