Inici » Autor del mes, Destacat, Novetat, Poesia

Autor del mes: Anne Sexton (1a part)

3 gener 2012 Sense Comentaris

Anne Sexton (Newton, Estats Units, 9 de novembre de 1928-Boston, Estats Units, 4 d’octubre de 1974). Poeta nord-americana, el seu veritable nom fou Anne Gray Harvey.

Estudià al Garland Junior College de Boston i el Radcliffe Institute. Als 20 anys es va casar amb Alfred Muller Sexton II. Poc després de tenir  la seva primera filla, se li va diagnosticar depressió post-part, i va estar ingressada a un hospital psiquiàtric. Al 1955 va néixer la  segona filla, i la seva salut mental es va començar a deteriorar de nou. Va patir un intent de suïcidi, i va tornar a ingressar a l’hospital. Precisament va ser el seu psiquiatre qui li va suggerir, entre d’altres activitats, que veiés el canal de televisió cultural de Boston. A partir de l’any 1957, Anne va començar a escriure els seus primers versos, i es va apuntar a diferents tallers de poesia. En un d’aquests tallers va conèixer a la poeta Maxine Kumin, juntes van escriure 4 llibres infantils.

Poc després va començar a publicar els seus poemes en revistes locals i més tard en revistes més importants com el New Yorker, Harper’s Magazine o Saturday Review.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.