Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Itineraris literaris

Parc de la Ciutadella

17 novembre 2009 Sense Comentaris

El Parc de la Ciutadella és la conseqüència de la Revolució de Setembre de 1868, que provocà la caiguda de la monarquia dels Borbons i això va provocar el 3 d’ octubre de 1869 l’enderroc de la fortalesa militar de la Ciutadella imposada per Felip V.

El 12 de desembre de 1869 fou aprovada una llei impulsada pels prohoms catalans a Madrid amb Prim al capdavant, que cedia el recinte militar amb la condició expressa de fer un jardí públic.

Es convocà un concurs de projectes, el jurat del qual era presidit per l’alcalde Rius i Taulet, que fou guanyat el 1872 per Josep Fontseré, però la manca de recursos econòmics va frenar una gran part del projecte. Tanmateix, va poder culminar la cascada monumental, el gabial, el gran brollador i el Palau per a la Indústria i les Belles Arts. El 1886 va ser destituït i la posada en marxa de l’Exposició Universal de Barcelona de 1888 va provocar que el resultat d’aquest edifici fos diferent al projecte inicial. Altres arquitectes que van deixar la seva empremta al parc van ser Elies Rogent, Claude Nicolas Forestier i Nicolau Maria Rubió i Tudurí.

Font:El Parc de la Ciutadella una visió històrica. Manuel Arranz, Ramón Grau i Marina López. Ajuntament de Barcelona:L’avenç 1984

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.