Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Itineraris literaris

Últimas tardes con Teresa: Etapa 0. Primera part

16 febrer 2009 Un Comentari

La novel·la, ambientada a la Barcelona del final de la dècada del 1950, narra la relació entre una noia de l’alta burgesia catalana, la Teresa, i en Manolo, un xarnego del barri del Carmel, emigrant i lladre ocasional de motos. La disparitat d’orígens, de concepcions vitals i d’amistats dels protagonistes, acaba emmarcant una sàtira brillant de la societat de l’època.

Primera etapa:

Mostra un mapa més gran

Cita literaria:

‘El Monte Carmelo es una colina desnuda y árida situada al noroeste de la ciudad. (…)
En los grises años de la posguerra, cuando el estómago vacío y el piojo verde exigían cada día algún sueño que hiciera más soportable la realidad, el Monte Carmelo fue predilecto y fabuloso campo de aventuras de los desaparrados niños de los barrios de Casa Baró, del Guinardó y La Salud.’

One Comment »

  • rojopicanton said:

    Com no podia ser d’una altra manera, aquest camí comença amb una obra de Juan Marsé. Espero que sigui l’inici d’un apassionant viatge literari que ens mostri els racons més coneguts, i d’altres no tant, de la nostra estimada urbs!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.