Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Absolut taronja

12 desembre 2011 Sense Comentaris

Absolut taronja/Damià del Clot. Barcelona: Columna, 2010

Absolut taronja és la història de quatre estudiants que comparteixen pis a Barcelona durant 9 mesos. Així ens trobarem que inicialment comparteixen pis l’Alex, un noi bisexual que vol ser escriptor al qual li agrada la literatura llatinoamericana i el pop rock anglosaxó, i la Jana, que té un consumisme exagerat envers els objectes de luxe. Per tal de reduir despeses decideixen llogar el pis a més gent. Així els nous inquilins seran en Dante, un jove argentí que ve a Barcelona a fer un postgrau en periodisme i és un apasionat del rock llatinoamericà i la Sandra, gironina que vé a Barcelona a estudiar dret a contracor per ordre del seu pare, però que voldria estudiar filologia.

La Barcelona que reflexa la novel·la es centra en Sarrià-Sant Gervasi, l’Eixample, Les Corts i Ciutat Vella i surten vàries discoteques i bars, que tenen gran protagonisme al llibre.

Com que hi ha moltes referències a la música i al cinema, hi ha 2 apendix al final llibre on trobarem el que podria ser la banda sonora del llibre i una referència a l’argument de varies pel·lícules, que es mencionen a la novel·la.

En definitiva, Damià del Clot ens presenta una novel·la sobre l’oci dels estudiants a Barcelona, que va guanyar l’any 2009 el premi Fiter i Rosell de novel·la, que concedeix el govern d’Andorra.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.