Inici » Autor del mes, Destacat, Novetat, Poesia

Autor del mes: Olvido García Valdés (1a part)

6 desembre 2011 Sense Comentaris

Olvido García Valdés (Santianes de Pravia, Astúries, 1950). Poeta, assagista i traductora. Va ser directora de l’institut Cervantes a Toulouse i és professora de Llengua i Literatura Espanyola a un institut de Toledo. Es va llicenciar en Filologia Romànica a la Universitat d’Oviedo i en Filosofia a la Universitat de Valladolid.

Des de 1987 és co-directora de la revista Los Infolios, i va ser membre fundador de la revista El signo del gorrión (1992-2002).

Valdés ha traduït a l’escriptor Pier Paolo Pasolini i ha antologat a les poetes russes Anna Ajmátova o Marina Tsvetáieva. Els seus poemes han estat traduïts a l’anglès, francès, portuguès, alemany i suec.

La seva relació amb l’art, concretament amb la pintura, l’ha portat a redactar textos per importants catàlegs i mostres d’art. (Tàpies, Biennal de Venècia 2001, o Vicente Rojo). És autora d’un assaig biogràfic de Teresa de Jesús (2001).

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.