Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Itineraris literaris

Restaurant 7 Portes

14 novembre 2009 Sense Comentaris

A primera meitat del segle XIX, Josep Xifré i Cases, un poderós home de negocis català va fer construir les anomenades cases de Xifré al Passeig Isabel II i va ubicar un gran cafè de luxe que disposava de 7 portes per al públic més una vuitena per entrada de mercaderies i personal.

El 1836 Josep Cuyàs va inaugurar l’establiment sota el nom de “Cafè de les 7 portes”.

Anys més tard, el negoci va passar a les mans de Joan Biscamps, antic cambrer del cafè, i des del començament de la Primera Guerra Mundial fins a l’ Exposició Internacional de 1929, el nou propietari va ser Bertomeu Grau, que va incorporar altres activitats com a billars, taules per jugar a cartes i més tard, de nit el va convertir en un cafè-cantant.

A partir de 1929 el matrimoni Morera assumeix la direcció de l’establiment orientant-lo decididament cap a la gastronomia. Canvien el nom de Cafè de les 7 portes per Restaurant de les 7 portes i aconsegueixen que aquest es converteixi en un referent gastronòmic per a polítics, periodistes, escriptors i artistes.

El matrimoni Morera deixa el negocia a començaments dels anys 40 i Paco Parellada, que era l’amo de la Fonda Europa de Granollers el reobre el 7 de maig de 1942. També van donar empenta al negoci la filla del senyor Paco, Carme Parellada i el seu gendre Joan Solé.

La continuïtat del local s’ ha aconseguit gràcies al net de Paco Parellada, Francesc Solé Parellada i el seu propi fill Jordi Solé, alhora que els copropietaris Alfonso Milà i Leopoldo Pomés.

Font: www.7portes.com

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.