Inici » Autor del mes, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

Montserrat Roig i Barcelona

7 novembre 2011 Un Comentari

Dijous 10 de novembre farà 20 anys que l’escriptora Montserrat Roig ens va abandonar per culpa de la malaltia. Valenta i generosa com era, aquesta profílica autora ens va deixar multitut de novel·les, col·laboracions en diverses publicacions com diaris i revistes i fins i tot va treballar i dirigir programes de televisió.

“Una ciutat té el seu interior, i aquest és format per les persones que hi viuen. Són milers i milers de misteris que mai no coneixerem. Algun esbós de biografia, una mirada perduda en un carrer estret, una figura que s’escapa per sempre darrera d’un xamfrà de l’Eixample” [Fragment de Barcelona a vol d’ocell, de Montserrat Roig]

Nascuda a l’Eixample barceloní, tot sovint va fer servir aquest barri de la ciutat com a escenari de les seves novel·les i narracions.  Un noble edifici del Passeig de Gràcia o de la Gran Via li servia per retratar la diversa classe social barcelonina de la post-guerra: des de la porteria, passant pels luxosos pisos principals, les plantes nobles i les golfes.

Des de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, que estem especialitzats en Novel·la Barcelonina Contemporània, us recomanem que feu una ullada als següents recursos que us proposem per capbussar-vos al món de Montserrat Roig i la ciutat de Barcelona:

– al web Corpus Literari Ciutat de Barcelona trobareu moltíssima informació sobre l’escriptora (biografia, bibliografia…), la seva obra i la relació amb la ciutat

– l’itinerari literari realitzat per Biblioteques de Barcelona, Escriptores de Ciutat on s’analitzen les figures literàries de Mercè Rodoreda, Montserrat Roig i M. Aurèlia Campany en relació amb Barcelona

– la lectura de la ponència de Carme Riera titulada Montserrat Roig: una altra mirada de Barcelona

– i, sobretot, que feu una ullada a totes les obres que teniu disponibles a la Biblioteca!

Amb aquesta entrada hem volgut formar part de l’Homenatge Blocaire que s’ha organitzat des de la xarxa. Us animem a escriure una entrada homenatge a la Monsterrat Roig destacant aquell aspecte que us interessi més. Podeu seguir l’esdeveniment a Facebook i Twitter fent servir els hashtags #20aniversariMRoig i #Montserrat Roig.

One Comment »

  • Víctor Pàmies i Riudor said:

    Una ressenya i uns recursos molt interessants. Gràcies per compartir-los!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.