Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana…El verano de los juguetes muertos

2 desembre 2011 Sense Comentaris

El verano de los juguetes muertos

És una novel·la policíaca que compleix amb escreix tots els requisits que imposa aquesta etiqueta: un o diversos casos per resoldre, una investigació policial i uns personatges amb un perfil molt concret. Però no només compleix amb les normes del gènere, sinó que Toni Hill ,  demostra que controla els fils de la novel·la amb destresa, provocant que se’t pugin les celles a meitat del front en segons quines pàgines o que desitgis  que ningú t’interrompi doncs et trobes  atrapat en un punt culminant de la lectura.

El verano de los juguetes muertos, amb el seu debut literari, Toni Hill, traductor de professió, es centra en dos casos que impliquen a l’inspector Héctor Salgado, argentí recentment divorciat i amb una relació distant amb el seu únic fill. D’una banda, l’expedient d’un crim del passat que li va apartar del servei torna a estar sobre la taula i haurà de regirar entre tot allò que s’obstina per enterrar en la seva ment. Per l’altre, rep un encàrrec extraoficial: investigar el suposat suïcidi d’un nen de família bé del barri de Sarrià.

A més ,  Toni Hill incorpora a Barcelona com un altre dels personatges, com l’únic que participa en totes les escenes d’aquesta novel·la . El caòtic Raval, la Barceloneta més apallissada, l’Eixample insuls i notarial, Sarrià i els seus alts murs que amaguen secrets inconfessables durant anys.

Pàg 261 …” Era un día sin sombras: diáfano y sofocante. Uno de esos días en que la ciudad brillaba sin matices, como un escenario technicolor habitado casi únicamente por turistas y bermudas y gorras, armados con cámaras digitales y planos de papel. “

Ben segur aquesta novel·la no us deixarà indiferents, una lectura amena plena d’intrigues que no podreu  deixar de llegir fins desentortolligar les cordes d’uns fets inexpugnables del passat.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.