Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana… Sinatra

4 novembre 2011 Un Comentari

Sinatra.Novela urbana/Raúl Núñez. Barcelona: Anagrama, 1984

Raúl Núñez ens presenta a Sinatra. Novela urbana una novel·la sobre personatges marginals, extravagants i solitaris, que tracten de sortir endavant.

El protagonista de la novel·la és Antonio Castro, conegut per tothom com a Sinatra, per la seva semblança amb l’artista nord-americà, que treballa de porter a una pensió del Raval. Com que es troba sol, decideix apuntar-se a un club d’amistats per correspondència. Així coneixerà a: Hortensia Garcia, vídua amb un fill punk violent; la Rosita, un travesti que treballa a un bar; Juan Cuevas, un ex-convicte; Begonia Montaña, una noia enana que escriu poemes; i finalment, el germà Blanco Sol, que és un fanàtic religiòs. Al marge del club també coneixerà a Natalia, menor d’edat drogadicta que s’ha fugat de casa, a la qual tractarà d’ajudar, i a Isabel, una noia que treballa a un bingo.

La història transcorre al Barri Xino, les Rambles i rodalies i va ser escrita el 1984.  En definitiva, es tracta d’una novel·la curta que ens parla de la solitud i de gent humil amb ironia i tendresa.

One Comment »

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.