Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca del Carmel recomana … L’home de la maleta

21 octubre 2011 Sense Comentaris

El llibre ens narra la vida d’un home de 75 anys que després de quedar-se vidu decideix vendre’s el pis i anar a viure a casa de les seves tres filles, fent rotació i anant cada mes a casa d’una. No cal dir que és una decisió que primer accepten més o menys de bon grat, potser perquè reparteix els diners de la venda del pis, o potser perquè creuen que tenen el deure de fer-ho; però passada la primera ronda la situació canvia i també els sentiments i les ganes d’acceptar-se mútuament.

 La narració és en primera persona i amb un llenguatge que no deixa indiferent, doncs l’autor posa en boca del protagonista una manera de parlar molt barcelonina i dels anys de la postguerra espanyola.

 L’objectiu del protagonista és conèixer el seu origen, doncs el van abandonar en un banc de l’església de Sant Felip Neri i va passar tota la seva infantesa a la Casa de la Caritat de Barcelona, d’on va sortir amb els oficis de comptable i músic sota el braç.

 Poc a poc el personatge, Venerando Mallons Cachaldora, ens va explicant la seva vida, amb aquest llenguatge tant particular que dèiem i barrejat amb bocins de cançons de ball de festa major, fins arribar al desenllaç final que no deixa gens indiferent.

La novel·la va obtenir el Premi Sant Jordi 2010.

http://sinera.diba.cat/record=b1621634~S17*cat

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.